Wat krijg je, wat kost het?

+ Jullie kunnen contact met me opnemen en dan plannen we een afspraak wanneer ik bij jullie langskom.

+ De eerste afspraak is een kennismaking. Het is fijn als je partner of diegene die bij de bevalling zal zijn, hier ook bij aanwezig is. Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

+ Binnen een week na dit gesprek laten jullie me weten of je verder wil met de doulabegeleiding.

+ Als dit het geval is, volgt er wat hierna beschreven staat.

 

Zwangerschap

+ Ik kom 2 keer naar jullie toe. Deze gesprekken duren 1,5 tot 2 uur.

+ Informatie over keuzes en mogelijkheden voor jullie geboortewensen.

+ Allerhande andere informatie.

+ We bespreken jullie vragen, verwachtingen, angsten… Kortom: wat bij jullie leeft rondom de geboorte van jullie kindje.

Bevalling

+ Vanaf week 38 van de zwangerschap sta ik voor jullie op wacht. Ik kom naar jullie toe wanneer jullie me nodig hebben. Dit overleggen we telefonisch.

+ Natuurlijk mogen jullie me ook bellen als je eerder zou gaan bevallen, maar vanaf 38 weken sta ik echt op wacht, daarvoor nog niet. Op wacht staan wil zeggen dat ik mijn telefoon altijd meeneem en mijn planning zo aanpas/maak dat ik wel tijdig bij jullie kan zijn.

+ Ik blijf bij jullie tot jullie kindje geboren is, ongeacht waar dat is en hoe dat is. Maakt niet uit thuis, poliklinisch of als je wordt overgedragen van vroedvrouw/verloskundige naar gynaecoloog. Ik blijf bij jullie.

+ Ik help, samen met de partner, bij het opvangen van de weeën. Dit kan door middel van het veranderen van houding, geven van tegendruk, ademhalingstechnieken, massages…

+ Creëeren van een veilige en vertrouwde omgeving. In een ziekenhuis kan dit vooral heel belangrijk zijn.

Kraamtijd

+ Ik ben werkzaam als kraamverzorgende dus het is mogelijk dat ik jullie gedurende die eerste periode ook nog kan begeleiden (meestal zo’n 8 dagen). Let op: dit staat wel los van mijn werk als doula. Kraamverzorgende ben ik in loondienst bij een organisatie. Heb je interesse? Laat het dan gerust weten! Zo niet is dat ook prima natuurlijk, dan volgt wat hier onder staat.

+ Indien interesse: postpartumzorg de eerste 40 dagen.

+ Als ik foto’s heb gemaakt, stuur ik deze naar jullie toe.

+ Nagesprek na ongeveer 6 weken.

Gedurende de hele periode dat de begeleiding duurt kunnen en mogen jullie me altijd bellen, mailen, appen… met vragen, bezorgdheden, resultaten van bezoekjes aan de vroedvrouw/verloskundige…
Weet hierbij wel: ik antwoord altijd zo snel ik kan. Als je niet direct antwoord terug krijgt, wordt dan niet ongerust. Ik kan gewoon niet altijd meteen antwoorden of ik moet er even over kunnen nadenken.

Prijs: 1155,- euro

Graag wil ik jullie er op attent maken dat dit bedrag exclusief kilometervergoeding (€0,30 per kilometer) en eventuele andere kosten is (denk aan parkeerkosten in de buurt of bij het ziekenhuis).

Betaling in 3 of 5 termijnen is mogelijk.