Wat krijg je?

+ Jullie kunnen contact met me opnemen en dan plannen we een afspraak wanneer ik bij jullie langskom.

+ De eerste afspraak is een kennismaking. Het is fijn als je partner of diegene die bij de bevalling zal zijn, hier ook bij aanwezig is. Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

+ Binnen een week na dit gesprek laat je me weten of je verder wil met de doulabegeleiding.

+ Als dit het geval is, volgt er wat hierna beschreven staat.

Zwangerschap

+ Ik kom zo’n 3-tal keer naar jullie toe. Deze gesprekken duren zo’n 1,5 tot 2 uur.

+ Informatie over keuzes en mogelijkheden voor jullie geboortewensen.

+ Allerhande andere informatie.

+ We bespreken jullie vragen, verwachtingen, angsten… Kortom: wat bij jullie leeft rondom de geboorte van jullie kindje.

Bevalling

+ De bevalling kan zich aankondigen tussen 37 en 42 weken. Heel die periode sta ik voor jullie op wacht. Ik kom naar jullie toe wanneer jullie me nodig hebben.

+ Ik blijf bij jullie tot jullie kindje geboren is, ongeacht waar dat is en hoe dat is. Maakt niet uit thuis, poliklinisch of als je wordt overgedragen van vroedvrouw/verloskundige naar gynaecoloog. Ik blijf bij jullie.

+ Ik help, samen met de partner, bij het opvangen van de weeën. Dit kan door middel van het veranderen van houding, geven van tegendruk, ademhalingstechnieken, massages…

+ Creëeren van een veilige en vertrouwde omgeving. In een ziekenhuis kan dit vooral heel belangrijk zijn.

Kraamtijd

+ Ik ben werkzaam als kraamverzorgende dus het is mogelijk dat ik jullie gedurende die eerste periode ook nog kan begeleiden (meestal zo’n 8 dagen). Let op: dit staat wel los van mijn werk als doula. Kraamverzorgende ben ik in loondienst bij een organisatie. Heb je interesse? Laat het dan gerust weten! Zo niet is dat ook prima natuurlijk, dan volgt wat hier onder staat.

+ Ongeveer een dag na de geboorte van jullie kindje breng ik een kort bezoekje om eens te luisteren hoe het gaat. Jullie kunnen dingen bij me kwijt over de bevalling als jullie dat graag willen.

+ Zo’n 6 weken na de geboorte kom ik bij jullie langs om het geboorteverslag af te geven en om nog even de bevalling na te spreken. Dit kan het plaatje weer compleet maken, omdat je toch zaken vergeet die tijdens de bevalling gebeurd zijn.

Gedurende de hele periode dat de begeleiding duurt kunnen en mogen jullie me altijd bellen, mailen, appen… met vragen, bezorgdheden, resultaten van bezoekjes aan de vroedvrouw/verloskundige…
Weet hierbij wel: ik antwoord altijd zo snel ik kan. Als je niet direct antwoord terug krijgt, wordt dan niet ongerust. Ik kan gewoon niet altijd meteen antwoorden of ik moet er even over kunnen nadenken.