Door wie?

Doula Veerle

Sinds oktober 2016 is mijn kijk op ouderschap, zwangerschap, bevallen… voorgoed veranderd: onze dochter werd geboren. Ik had in 2012 de opleiding tot vroudvrouw/verloskundige al wel afgerond (in BelgiĆ«) maar ik ben hier nooit in gaan werken. Bovendien is moeder worden zo anders dan vroedvrouw/verloskundige zijn! Ik dacht dat ik het wel wat kon inschatten, hoe dat zou zijn. Niet dus. Ik had nu zelf ervaren hoe het was om ‘cliĆ«nt’ te zijn en hoe er op dat moment met je wordt omgegaan. Voor mij was dit toch best heftig! En omdat ik dacht dat ik alles wel wist en mijn partner lichtjes had gedrild in wat ik wel en niet wilde dacht ik: ‘wij zullen dat hier eens even samen gaan doen’. Alweer: niet dus. Op dit moment was ik echt niet bezig met vroedvrouwen-/verloskundigegedachten. Ik was bezig mama te worden. Dit was hetzelfde voor mijn vriend: hij was bezig papa te worden, zag me afzien, had ook al lang niet meer geslapen… Dus op dat moment ben je snel ‘overgeleverd’ aan anderen.

Na deze ervaring ben ik gaan lezen en in een boek kwam ik het begrip doula voor het eerst tegen. Mijn ogen gingen open. Het kon dus ook anders! Wauw, dit had ik wel gemist (waarmee ik dus absoluut niet wil zeggen dat mijn vriend het niet goed had gedaan!). Dit wilde ik worden! Dit gun ik (toekomstige) ouders zo hard! En zo begon ik in september 2018 aan de opleiding tot doula. En wat een pracht is dat!

Bovendien ben ik sinds 1 december 2018 aan het werk als kraamverzorgende. Dit wil dus zeggen dat ik ook in de kraamtijd nog gemiddeld 8 dagen bij jullie kan zijn om jullie als kraamverzorgster te begeleiden. Ik werk bij een organisatie, dus heb je interesse in deze combinatie, laat het me dan gerust weten. Dan geef ik jullie hierover graag meer informatie!

Je merkt dat ik wel redelijk wat ervaring heb op het gebied van zwangerschap en bevalling en alles daarom heen. Niet enkel ‘theoretisch’, maar ook vanuit mijn eigen beleving.

Ben je nu benieuwd geworden naar hoe ik te werk ga? Neem dan gerust een keer contact met me op! Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend.

Ik kijk er in ieder geval naar uit om jullie te mogen ontmoeten!

TIP: like mijn pagina op Facebook (Volg je vlinder). Daar vind je ook een filmpje waarin ik wat meer vertel over mezelf, waar ik voor wil staan als doula… Regelmatig plaats ik hier ook leuke weetjes, artikels, filmpjes…